Wypełnij wniosek poniżej aby zacząć

wybierz rodzaj wizy, pośrednictwo od 89pln

Typ wizy:
Krotność wizy:
Czas wyrobienia wizy:
Krotność wizy:
Czas wyrobienia wizy:
Cena wizy:
Opłata Konsularna 260 PLN + Opłata podawcza 185 PLN + Pośrednictwo 89 PLN
Cena wizy:
Opłata Konsularna 370 PLN + Opłata podawcza 275 PLN + Pośrednictwo 129 PLN
Cena wizy:
Opłata Konsularna 420 PLN + Opłata podawcza 370 PLN + Pośrednictwo 200 PLN
Imię i nazwisko:
E-mail:
Telefon:
Uwagi:
Pliki:

Wymagane dokumenty do ubiegania się o wizę do Chin

1. wypełniony i podpisany wniosek [Wypełnij on-line].

2. paszport (oryginał) ważny minimum 6 miesięcy, wymagane 6 wolnych stron obok siebie.

3. zdjęcie paszportowe (biometryczne, 3.5×4.5 cm, tło jednolite, jasne, twarz zajmuje 70-80%, wykonane w ciągu ostatnich 6 miesięcy).

4. kopia pierwszej strony paszportu ze zdjęciem i danymi osoby aplikującej.

5. rezerwacja lotnicza w obie strony.

6. rezerwacja hotelowa.

7. W przypadku cudzoziemców przebywających na terytorium Polski kserokopia karty pobytu Jeśli nie masz rezerwacji lotniczej czy hotelowej zapytaj o to naszego konsultanta 533 450 533.

Ważne informacje

1. wypełniony i podpisany wniosek [Wypełnij on-line].

2. paszport (oryginał) ważny minimum 6 miesięcy, wymagane 6 wolnych stron obok siebie.

3. zdjęcie paszportowe (biometryczne, 3.5×4.5 cm, tło jednolite, jasne, twarz zajmuje 70-80%, wykonane w ciągu ostatnich 6 miesięcy).

4. kopia pierwszej strony paszportu ze zdjęciem i danymi osoby aplikującej.

5. rezerwacja lotnicza w obie strony.

6. rezerwacja hotelowa.

7. W przypadku cudzoziemców przebywających na terytorium Polski kserokopia karty pobytu Jeśli nie masz rezerwacji lotniczej czy hotelowej zapytaj o to naszego konsultanta 533 450 533.

Często zadawane pytania

1. Dlaczego muszę wypełniać wniosek papierowy do Chin?
Ambasada Chin przyjmuje niestety wyłącznie wnioski papierowe, podpisane przez klienta.

2. Jakie dokumenty są potrzebne do wyrobienia wizy turystycznej do Chin?
Do wyrobienia wizy turystycznej do Chin wymagane są następujące dokumenty: wypełniony i podpisany wniosek wizowy, paszport (ważny co najmniej 6 miesięcy od daty zakończenia wizy i mający co najmniej 6 pustych stron), zdjęcie biometryczne, rezerwacja lotnicza, rezerwacja hotelowa.

3. Czy do Hong Kongu potrzebuję wizy?
Do 90 dni pobytu w Hong Kongu wizy dla obywateli Polski nie obowiązują.

4. Czy obcokrajowiec może się ubiegać o wizę do Chin w Warszawie?
Tylko obywatele UE mogą ubiegać się o wizę w Warszawie, ale muszą posiadać ważną kartę pobytu lub potwierdzenie zameldowania .Do pozostałych dokumentów dołącza się ksero karty, ale oryginał należy pozostawić do wglądu. Obywatele z poza UE powinni stawić się do konsulatu osobiście.

5. Czy mogę zmienić swój plan podróży po uzyskaniu wizy?
Wiza chińska jest ważna od daty wydania przez najbliższe 3 lub 6 miesięcy, dlatego w każdej chwili można zmienić plan podróży. Wiza wydawana jest na całe terytorium Chin, wyłączając Hongkong i Macao.

6. Mam zamiar odwiedzić najpierw Guangzhou, następnie spędzić 4 dni w Hong Kongu. Bilet powrotny mam z Pekinu. Ile wjazdów jest mi potrzebne?
Należy złożyć wniosek o wizę dwukrotnego wjazdu. Pobyt w Hong Kongu jest traktowany jako opuszczenie terenu Chin.

7. Nie mam biletu lotniczego ani hotelu, czy bez tego mogę ubiegać się o wizę do Chin?
Aby ubiegać się o wizę chińską, wystarczy posiadać jedynie rezerwację biletu lotniczego, którą możesz wykonać za naszym pośrednictwem.